ViktigVuxen_AnnicaPersson_LisaCarpevi_selfie

Nu kör vi!

I november 2013 samlades näringslivet i Österåkers kommun på en mässa. Bland deltagarna syntes en och annan logotyp från företag som sysslar med samhällsentreprenörskap och av en slump hamnade två av dem bredvid varandra. Det ena med fokus på utbildning i ledarskap och kommunikation, det andra med säljet inriktat på utbildning om barns känslor och behov. Vi arbetade på varsitt av dessa företag och visste redan då att två eldsjälar hade mötts.

Våra gemensamma nämnare var engagemanget och viljan att påverka samhället till en bättre framtid för barnen.

Samtalsämnena avlöste varandra och när vi skildes åt vid mässans stängning hängde många trådar lösa i luften. Men vi hade bestämt en sak; att Lisa skulle följa med på den studieresa till Kenya som Annica projektledde. Sagt och gjort, några månader senare besökte vi barnhem, skolor och ideella organisationer på den kenyanska landsbygden. Med på resan fanns ett tiotal lärare och sociala entreprenörer och tillsammans fick vi erfara, utbyta och lära känna den kenyanska kulturen, kompetensen och det sociala engagemanget. Med siktet inställt på barns bästa levererades en rad uppskattade föreläsningar och workshops.

Resan bjöd på många skratt, tid för stunder av samtal om värdegrund, visioner, mål och gemensamma erfarenheter från svensk skola och förskola. Där och då föddes en vilja och önskan om att få arbeta med dessa frågor tillsammans i framtiden.

Tillbaka i Sverige fortsatte vi arbeta med kunskapsspridning på varsitt håll. Annica med utbildning av blivande pedagoger och Lisa med handledande kurser för föräldrar och studier i förebyggande föräldrastödsarbete. Samtidigt pågick vår diskussion kring de behov vi uppmärksammat hos familjer och i skolans och förskolans verksamheter.

Det ena ledde till det andra och under våren 2015 påbörjades resan mot en gemensam vardag. Tankar och lösryckta idéer började så smått formas till en affärsidé och varumärket ViktigVuxen började växa fram. Att vi skulle arbeta för barns bästa var självskrivet, men lika självklart blev det att vi ska göra det genom deras viktiga vuxna. Vår styrka, kompetens och erfarenhet finns i mötet med föräldrar och pedagoger. Vi vill sprida kunskap om hur bekräftandet, bemötande och kommunikation med barn påverkar deras personliga utveckling och framtid. Vare sig du möter barn hemma, på jobbet eller fritiden är du en viktig förebild som kan påverka och göra skillnad.

ViktigVuxens ambition är att stärka vuxna och utveckla förmågan att möta barns känslor med empati och ömsesidig respekt. Våra utbildningar, föreläsningar och handledning öppnar upp för insikter och förståelse för barns beteende och de behov som ligger bakom. Vi vill att våra deltagare tillgodogör sig färdigheter i kommunikation och utvecklas i sin roll som förebilder och viktiga vuxna. Detta kommer även att ligga till grund för vår blogg.

Förutom på hemsidan och bloggen hittar du oss på Facebook, Instagram och LinkedIn. Följ och sprid oss gärna!

Nu kör vi! Ska du med på resan?

Dagens kram,
Annica och Lisa

ViktigVuxen_Logo_Header

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *