Lucka 5: Acceptera

Adventskalendern ”24 dagar för bättre relationer i familjen”

Händer det någonsin att du önskar att din omgivning förstod dig bättre och lät dig vara utan att försöka påverka, tillrättavisa eller göra om? Eller kan du minnas när du var barn eller tonåring och fick höra eller känna att du inte riktigt dög utan borde känna/tänka/säga/göra annorlunda. Du är inte unik, så är det att vara människa.

Acceptans är ytterligare ett av människans grundbehov som handlar om att få känna att man duger precis som man är – både för sig själv och för andra.

Men trots att vi vet hur skönt det är att vila i lugnet och känna sig accepterad så händer det många av oss att vi försöker påverka, tillrättavisa och göra om. Både våra barn, vår partner och oss själva.

Många gånger gör vi det så snabbt att vi varken hinner tänka eller märka det och andra gånger av omsorg. Därför behöver vi medvetet träna på att acceptera och låta saker och ting vara som de är utan att försöka fixa till dem.

Idag är en sådan dag. Se, lyssna, bekräfta och umgås med nyfikenhet! Våra närmaste längtar också efter acceptans, det vill säga att få känna att de duger precis som de är, i dina och andras ögon. Ta dagen idag till att träna på att acceptera både dig själv och dem som du har omkring dig. Vila i nuet och kom ihåg att alla tankar och känslor är okej, men inte allt beteende.

Du är en viktig vuxen. Ha en skön lördag!

_________________________

Vill du lära dig mer? Anmäl dig till våra heldagsutbildningar i kommunikation och ledarskap i familjen. Eller kontakta oss för mer information.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *