Lucka 12: Lär ut något

Adventskalendern ”24 dagar för bättre relationer i familjen”

Frågar ditt barn efter att lära sig något visst? Vad kan och vill du lära ut av allt du kan? På vilket sätt kan du locka barnet till intresse?

I en lärsituation ökar gemenskapen, förtroendet och tilliten. Dessutom känner ditt barn sig viktig när du ger din fulla uppmärksamhet och ditt engagemang för att lära honom eller henne något som är betydelsefullt för dig.

  • Hitta något som är hanterbart att genomföra, både vad gäller tid, kostnad och svårighet. Exakt vad det blir spelar mindre roll, viljan att vara tillsammans och få kontakt är betydligt viktigare än resultatet.
  • Fundera igenom hur du kan dela upp lärandet i olika moment.
  • Anpassa övningen efter ditt barns ålder och mognad. Lägg hellre nivån lite lägre än att inte orka slutföra eller hamna i konflikt på grund av för högra krav på prestation.
  • Förbered dig och det som behövs för för ut/inlärning. Ge förutsättningar för ett positivt lärande.
  • Det är en konst att varken gå för fort fram eller vara så långsam att det blir uttråkande. Kom ihåg tålamod och en sak i taget – visa, låt barnet prova, visa igen och låt barnet prova igen.
  • Var närvarande och se till att ha mysigt och roligt tillsammans. Som vuxen har du ansvaret för att det blir en positiv stund.
  • Fira och gläds när ni är i mål.

Ha en lärorik och rolig dag!
önskar Annica och Lisa
_______________________
Vill du utvecklas i din roll som förälder? Anmäl dig till våra heldagsutbildningar i kommunikation och ledarskap i familjen. Eller kontakta oss för mer information.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *