ärlig äkta förälder barn mamma pappa viktigvuxen viktigliten annica persson lisa carpevi föräldraråd familjeråd föräldrastöd

Lucka 16: Var ärlig och äkta

Adventskalendern ”24 dagar för bättre relationer i familjen”

Få saker är väl så viktiga som ärlighet och äkthet i fungerande relationer – vuxna emellan men självklart också mellan vuxna och barn. Ärligheten lägger grunden för trygghet och tillit och äktheten för kontakt och stärkta band.

Och i ärlighetens namn så börjar det hela med relationen till oss själva – om vi inte är ärliga och äkta med vad vi tycker, tänker, känner och vill är det svårt att vara genuin mot andra. Ta dig tid att lyssna in dig själv idag och börja fundera på vad du signalerar och förmedlar. Genom att koppla ihop ditt ärliga och äkta jag med empati för både dig själv och andra har du mycket att vinna i kontakten med dina medmänniskor. Och på köpet får du förmodligen både ärlighet, äkthet och empati tillbaka, en vinst för alla.

Ärliga och äkta hälsningar,
Annica och Lisa

____________________

Vill du utvecklas i din roll som förälder? Anmäl dig till våra heldagsutbildningar i kommunikation och ledarskap i familjen. Eller kontakta oss för mer information.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *