adventskalender tillit föräldarastöd föräldrakurs föräldrautbildning relationskompetens viktigvuxen annica persson lisa carpevi

Lucka 17: Ha tillit

Adventskalendern ”24 dagar för bättre relationer i familjen”

Att uppleva tillit kan vara bland det svåraste som finns i nära relationer, inte minst i förhållandet till våra barn. Tillit handlar om att lita på någon annan, på oss själva och tro på att allt ordnar sig – att släppa kontrollen i små små steg. Inte plättlätt på något sätt eftersom vi samtidigt behöver finnas som viktiga vuxna som stöttar och handleder – en ständig konst i föräldraskapet.

Det är helt klart en utmaning att känna och visa tillit, men ack så nödvändigt att vi tränar och utmanar oss själva på det. Våra barn är oftast betydligt mer kompetenta än vi tror eller förstår och det är en ständig utmaning att hitta avvägningen mellan gränserna och friheten som gör att barnets mod, självkänsla och självförtroende växer. Det fina i kråksången är att hållbara relationer i grunden bygger på tillit för varandra – en egenskap som helt klart är värd att satsa på.

Idag är en perfekt dag att börja upptäcka och reflektera över sådant som du kanske borde släppa taget om, men håller kvar i av gammal vana, oro och negativa tankar.

Ha tillit till dig själv, ditt/dina barn och processen!
önskar Lisa och Annica

____________________

Vill du utvecklas i din roll som förälder? Anmäl dig till våra heldagsutbildningar i kommunikation och ledarskap i familjen. Eller kontakta oss för mer information.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *